Dietetikai tanácsadás

A Biatorbágyi Szakrendelőben biatorbágyi lakosok számára lehetőség van dietetikai tanácsadást igénybe venni. A dietetika szakrendelésre előjegyzés szükséges!

Erdélyi Alíz MSc dietetikus, táplálkozástudományi szakember

Előjegyzés telefonon: +36 (20) 931-8409

Rendelés: kedd 15-18 óráig, II.emelet, EFI iroda tárgyalója

Dietetikai tanácsadás

Az egészség velünk született, természetes emberi igény. Az egészség megőrzése érdekében, illetve bizonyos megbetegedések kialakulása következtében viszont olykor szükségessé válik az életmód, ezen belül a táplálkozás átalakítása.

Számos betegség esetén a megváltozott étrend, a diéta a kezelés elengedhetetlen része.

Ilyen állapot például a cukorbetegség, inzulinrezisztencia, elhízás, kóros soványság, étel allergiák, szív-érrendszeri megbetegedés, köszvény, pajzsmirigybetegségek.

A dietetikus segít többek között az eddigi táplálkozás átalakításában, a megváltozott étrend ismertetésében, a diéta felépítésében, a diétának megfelelő ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok, elkészítési módok megismertetésében, a diéta megvalósításában a hétköznapokban és az ünnepnapokban.

A jól beállított terápia és a diéta betartásával javul a páciens állapota, jobb lesz az életminősége.

A dietetikai konzultációra hozza megával a laborleleteket és az orvosi leletet.

Mi történik a konzultáció során

  • kórelőzmény és jelen panaszok, betegség rögzítése
  • táplálkozási szokások feltérképezése
  • étkezési napló kiértékelése
  • tápláltsági állapot felmérése
  • táplálkozási terv kialakítása, diéta ismertetés, az étrendbe illeszthető alapanyagok bemutatása,gyakorlati megvalósítása

Kiemelten foglalkozom a szénhidrátanyagcsere-zavarok (inzulinrezisztencia, diabétesz) személyre szabott étrendi kezelésével, terhességi diabétesz (GDM) dietoteráoája. Fordulhatnak hozzám továbbá egészséges táplálkozás-megelőzés céljából, túlsúly és elhízás kapcsán, szív- és érrendszeri megbetegedések esetén is.