Dr. Katona Gábor

1974-ben felvették a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára. Orvosi diplomáját 1980-ban szerezte „summa cum laude” minősítéssel.

Végzés után a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba került, azóta is itt dolgozik. Az elmúlt évek során szakvizsgát tett csecsemő-és gyermekgyógyászatból, fül-orr-gégészetből, gyermek fül-orr-gégészetből és audiológiából. A szakvizsgák előtt, továbbképzősként, két évet a SOTE Fül-orr-gége klinikáján dolgozott.

2000 óta a Heim Pál Gyermekkórház Fül-orr-gége és Bronchológiai Osztályának osztályvezető orvosa.

Rendszeresen részt vesz szakorvosképzésben és az orvos-továbbképzésben.

Hazai és külföldi kongresszusokon volt, ahol 347 előadást tartott és 122 publikációja jelent meg.

Angol és német nyelvvizsgával rendelkezik.

Kanditátusi disszertációját 1993 júniusában védte meg „ Rizikófaktorok vizsgálata a gyermekkori sensorineurális nagyothallás kialakulása szempontjából” címmel.

A Magyar Fül-orr –gégeorvosok Egyesületében aktívan dolgozik évek óta.

2002-ben az oxfordi európai Gyermek fül-orr-gégész Szövetség kongresszusán a Szövetség tanácsának tagjának kérték fel. 2008-ban munkatársaival megrendezte Budapesten a 8. Európai Gyermek-fül-orr-gégész konferenciát, melyen 55 ország több mint 700 delegátusa vett részt. A konferencián 2 évre az ESPO Board tagjává választották.

Tagja még a Magyar Gyermekorvosok Társaságának, a Magyar Pulmonológus Társaság Bronchológiai Szekciójának és 2003 óta meg az American Academy of Otolaryngology Head and Neck Surgery-nek.

Érdeklődési területei a szakmáján belül az ajak-,és szájpadhasadék sebészet és rehabilitáció, gyermekkori percepciós halláscsökkenések diagnosztikája, rehabilitációja, a gyermekrhinológia, az endonasalis funkcionális endoscopos sebészet gyermekkori vonatkozásainak kutatása, különös tekintettel a cystás fibrosisra, a radiofrekvenciás sebészeti módszer gyermek-fül-orr-gégészeti alkalmazásai. Az elmúlt több mint két évtized során mintegy 8000 műtétet végzett.

Rendelései

SzakrendelésHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Gyermek Fül-orr-gége 15:30–18:00