Oltópont a biatorbágyi Egészségházban

A COVID 19 járvány megfékezése érdekében, a  védekezés rendszerébe  bekapcsolódva  a 2021. március 11-től a biatorbágyi Egészségház kijelölt oltópontként működik a Pest Megyei Kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró Érdi Járási Hivatala határozatának értelmében.

Az oltópont kijelölésekor figyelembe kellett venni, hogy az adott helyen az infrastruktúra megfeleljen a tárolás, az előkészítés követelményeinek, továbbá fontos a megfelelően képzett személyzet. Az Egészségházban a technikai, szakmai felkészültség és a biztonságosság is adott. Az oltópont akadálymentesen megközelíthető, így a mozgássérült emberek számára is elérhető. Az orvosok, egészségügyi szakdolgozók munkáját az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai és önkéntes szakemberek segítik. 

Az oltást tájékoztatás és egészségügyi vizsgálat előzi meg, majd az olthatóság eldöntése és a szükséges adminisztráció után történik a vakcina beadása, amit 30 perces megfigyelés követ.

Az oltás szervezése, az oltóanyagok elosztása, az oltási sorrend meghatározása  központilag történik; mindenki egyénileg kap értesítést arról, mikor, hova kell mennie! Az Egészségházban ezzel kapcsolatban nem tudunk információt adni, ott maga az oltás történik. 

FONTOS! 

  •  Az oltásra feltétlenül hozza magával TAJ és lakcím kártyáját! 
  • Amennyiben van rá lehetősége, kérjük előzetesen az Egészségház oldalán elérhető „Hozzájáruló nyilatkozatot” töltse ki és kinyomtatva 2 példányban hozza magával!
  • Kérjük, a megadott időpontban érkezzen, ezzel is segítve a zsúfoltság elkerülését! 

Az Egészségház egyéb rendelései továbbra is a megszokott rendben, a járványügyi szabályok betartásával zavartalanul működnek.

A vírus elleni védekezés a járvány leküzdésének eszköze az oltás; felvétele egyéni és  sürgető közösségi érdek! Fontos, hogy oltást csak azok kaphatnak,  akik regisztráltak, ezért mindenkit arra kérünk, hogy tegye meg az online regisztrációt!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!  Segítő közreműködésüket ezúton is köszönjük.

Biatorbágy 2021 március 18.                                                     Dr Egervári Ágnes

Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz, kérjük, töltse ki és hozza magával a védőoltásra!